Orbán feladata, Mesterházy hazája, Dávid Ibolya lemondása

2010.04.12. 00:05

Orbán Viktor (Fidesz)

f25
Minden idegszálammal érzem, és pontosan tudom, hogy életem legnagyob feladata előtt állok, de azt is tudom, hogy ez a feladat megoldható. Ennek a feladatnak a megoldásához szükség lesz mindannyiukra, minden magyar emberre.
 

Sólyom László államfő

01
Még soha nem fordult elő a rendszerváltás óta ilyen egyértelmű, széles egyetértés és felhatalmazás a politikában. Ez a győztes pártra óriási felelősséget ruház, mint ahogy a feladatok is óriásiak, amiket meg kell majd oldaniuk.
 

Lendvai Ildikó (MSZP)

13
Az MSZP elvesztette a kormányzás lehetőségét, de nem vesztette el azt a lehetőséget, hogy az ellenzék legerősebb pártja legyen. Él azzal a lehetőséggel, hogy demokratikus ellenerőt biztosítson.
 

Mesterházy Attila (MSZP)

k21
A második forduló az ellenzékről fog szólni, arról, hogy milyen erős demokratikus kontrollja lesz Orbán Viktornak és a Fidesz hatalmának. [...] A haza nem létezhet ellenzék nélkül.
 

Vona Gábor (Jobbik)

j33
A Jobbik a nulláról indulva közel két év alatt közel egymillió ember támogatását szerezte meg. [...] A magyar emberek kétharmada pedig jobbikos, csak még nem mindenki tud róla.
 

Schiffer András (LMP)

l32
Az LMP történelmet írt, mert nemcsak, hogy a negyedik legnagyobb pártként került be a parlamentbe, de felülmúlta a közvélemény-kutatók várakozásait is.
 

Dávid Ibolya (MDF)

mdf este09
A Magyar Demokrata Fórum ennyi eredményt tudott elérni, és én ezt a magam részéről súlyos vereségnek tartom. [...] Én magam a saját felelősségemet elismerem ebben, és tisztelettel bejelentem, hogy lemondok a Magyar Demokrata Fórum elnöki posztjáról.