Orbán: Már hétfőn elkezdődik a változás

2010.04.08. 17:47
Orbán Viktor a Fidesz kampányzáróján a vasárnapi választást 1848, 1956 és 1990 történelmi napjaihoz hasonlította. Szerinte ha elsöprő hangerővel választja az ország a változást, az már hétfőtől az élet minden terület elkezdődhet. Lázár János szerint csak az MSZP riogat azzal, hogy elszámolás helyett leszámolás lesz, a párt mindig a törvényesség oldalán állt.

Csütörtök délután a Fidesz kampányzáró rendezvényén Orbán Viktor azzal fenyegetett, ha az emberek egymásra várnak és nem szavaznak, akkor még azt is elveszítjük, amink még maradt. A vasárnapi választást 1848, 1956 és 1990 történelmi napjaihoz hasonlította, de emlékeztetett, hogy e lehetőség kihasználásához nem veszhet el egyetlen szavazat sem.

Fotók: Barakonyi Szabolcs

Szerinte ha elsöprő hangerővel mondja ki az ország, hogy változást akar, akkor hétfő reggel már az élet minden területén elkezdődhet a változás. Ha ez a hatalmas, az egész világon feltűnő hangorkán elmarad, akkor sem megkapaszkodásra, sem felemelkedésre nincs remény. Minden rétegnek, így jobb- és balioldaliaknak is most együtt kell kimondaniuk, hogy soha többet nem akarunk ilyen politikát, ilyen döntést. Orbán szerint vasárnap dől, hogy a gyerekeink büszkék lesznek-e ránk, és büszkék lesznek-e arra, hogy magyarok.

A többi szónok közül Lázár János arra emlékeztetett, hogy a Fidesz az elmúlt években mindig a törvényesség oldalán állt, és csak az MSZP riogat azzal, hogy elszámolás helyett leszámolás lesz. Lázár kijelentette, nem a Fideszben kell keresni a szélsőségeseket, hanem ott, ahol nincs munkahely, nincs rendőr, és csak káosz marad az MSZP után. Alázatot, szerénységet, hitet és kitartást kívánt a következő kormánynak.

Pokorni Zoltán azt mondta, az a cél, hogy a választók ne legyintsenek majd négy év múlva, ezek is olyanok mint a szocik. "Nem vagyunk olyanok, tartozunk ezzel a bennünk bízó sok-sok embernek."

Pelczné Gál Ildikó párhuzamot vont az otthoni húsvéti nagytakarítás, és a kormányra váró feladatok között. Családi példánál maradva jelezte, nem két férfi vagy két nő jelenti a kerek családot, hanem egy férfi, egy nő és gyermekeik kapcsolata.

Szájer József a szabadság visszaállítását és a kiszolgáltatottak védelmezését emelte ki a következő feladatok közül. Varga Mihály pedig arra figyelmeztetett, hogy Magyarország lemaradásának nemcsak a gazdasági válság az oka, hanem az elmúlt évek rossz kormányzása. Erre bizonyíték, hogy a környező országokban jobb a helyzet. A magyar vállalkozások támogatását ígérte, illetve azt, hogy az állami hatóságok a polgárokért működnek majd, és nem azért, hogy mondvacsinált okokból büntetéseket szabjanak ki.

A Fidesz kampányzáró rendezvényére meghívott vendégekkel telt meg a budapesit Syma csarnok, az utolsóként felszólaló Orbán Viktort hosszan felállva ünnepelte a "Csak a Fidesz!" feliratú táblákat lengető közönség.