Fejér megye, II. választókörzet

Vargha Tamás

Fidesz, Fejér megye, 2. vk. (Székesfehérvár)

2010.04.12. 01:33
Székesfehérváron született, 1959 február 2-án. Nős, négy gyermeke van. Elődjét, Gógl Árpádot 8 év után váltja, egyesek pedig már polgármesterségét vizionálják.

Mit tart legnagyobb személyes politikai sikerének?

vargha tamas

Út, járda, parkoló  építés és felújítás, parkfelújítás , növénytelepítés és faültetés, a Batyu Bál és a Felsővárosi Lakodalom hagyományának felelevenítése mind-mind egy nagy cél érdekében, hogy önkormányzati választókörzetem,  a nagy hagyományú Felsőváros minden polgára  egy összetartó erős közösség hasznos tagja legyen.

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

Négy gyermekünk, akiknek a képességeiben felismerhetem a magam fiatalságának sokféle érdeklődését.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Széchenyi István nemzetet épített: a gazdasági, a tudományos és a társadalmi élet, a közlekedés sőt, még a nyelvművelés területén is maradandót alkotott. Elég áthajtani a Lánchídon, hogy emlékezzünk rá.

    Van-e valamilyen káros szenvedélye?

    Az utazás és a kertészkedés: az előbbi kiüríti a pénztárcám, az utóbbi egész heti derékfájást garantál.

    Ki indult még a körzetben?

    Gál Péter Pál (Jobbik)

    Horváth Dóra (MDF)

    Márton Roland (MSZP)

    Hol járt legutoljára külföldön?

    A dalmáciai Zárában - horvátul Zadarban, Székesfehérvár testvérvárosában. Minden elvarázsol, ami napfény, dél és tenger. Szeretem a mediterrán kultúrát és gasztronómiát, a déli embereket és életformájukat.

    Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

    Igen, van.

    Melyik a kedvenc tévéműsora?

    Zord külső, goromba stílus, profi orvos és halálpontos diagnózis: ennyiből is kiderül, hogy Dr. House, akinek modortalansága mögött emberség és érző szív rejtőzik.

    Milyen könyvet olvas most?

    A Pelikán ügyiratot, John Grisham könyvét. Szeretem az „amerikai Dél poros, fülledt kisvárosaiban szerencsét próbáló ifjú ügyvéd” történeteit.

    Bor vagy sör?

    Bor, mert kulturált élvezetet nyújt és nemesíti a testet és a lelket egyaránt.

    Kinek szurkol a nyári focivébén?

    Remélem a gyerekeim megérik majd, hogy újra Magyarországnak szurkolhatnak egy focivébén, nekem két évtizede ”csak” Olaszország jut. A latin temperamentum és a mediterrán báj a fociban is lenyűgöző, a játék könnyed, mégis véresen komoly. De az sem utolsó szempont, hogy általában nem kell három meccs után hazakullogniuk...

    Civil pályája

    Gyerekkora óta tanítani akart. Gimnáziumi évei alatt a Szent István Király Múzeumban dolgozott. Katonai idejének letelte után (10 hónap) a szegedi egyetemen két évig nyelvészetet tanult, majd az Eltén diplomázott. 23 évesen nősült meg, négy gyermeke született. Politikusi pályafutása mellett nem hagyott fel a tanítással sem: angol nyelvet tanít a Vasvári Pál Gimnáziumban. A közéletben Székesfehérvár társadalmi tanácsnokaként szerzett gyakorlatot. Mottója: Inkább arra gondolj, amit még tenned kell, semmint arra, amit megtettél!

    Amiről beugorhat a neve:

    Székesfehérváron 2006-ban még FIDESZ-KDNP-JOBBIK színekben indult, és 2009-ig közös frakcióban politizált a helyi Jobbik elnökével. A frakció novemberben közös megegyezéssel bomlott fel, mert a közelgő választásokon a képviselők egymás ellen indulnak.

    Egy helyi fórumon Cser-Palkovics Andrással közösen úgy nyilatkozott: garanciát vállalnak arra, hogy kormányzásuk idején megőrzik a nyugdíjak reálértékét, és megvédik a nyugdíjakat a gyurcsányi korszak rossz intézkedéseinek utóhatásaitól.

    Fontosnak tartja továbbá a családok erősítését, mint fogalmazott: „Erkölcsi válsággal küzdő társadalmunkban a holtomiglan – holtodiglan kötött esküt, a házasságot felváltja  a labilis élettársi kapcsolat, a karriert építő szingli-lét. A bizonytalan kapcsolatok és a kilátástalan jövő a gyermekvállalási kedv csökkenéséhez, a népességfogyás tragikus tényéhez vezetett.”

     
Fejér megye 2. választókörzet korábbi győztesei
2006 Gógl Árpád Fidesz
2002 Gógl Árpád Fidesz
2000 Molnár Albert MSZP
1998 Gyuricza Béla Fidesz
1994 Világosi Gábor SZDSZ
1990 Horváth Miklós MDF