Még nyomoznak a Magyar Sziget-ügyben

Van már gyanúsítottja a tavaly augusztusban a Magyar Szigeten történt atrocitásnak. Csak annyi biztos, hogy nem parlamenti képviselőről van szó.

A Verőcén megrendezett Magyar Szigeten a Hetek című lap akkori cikke szerint antiszemita beszédek hangzottak el, a jobbikos Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő pedig egy zárt faházban fenyegetően lépett fel az újságíróikkal szemben.

Korábban az ügyben az MSZP vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől. Az LMP a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki az esetet, és tegyék meg a megfelelő lépéseket. Az LMP-nek az üggyel kapcsolatos bejelentése a Pest Megyei Főügyészséghez került, és nyomozást rendeltek el az ügyben.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az ügyben zaklatás miatt tart még mindig a nyomozás. Egy sértettet, egy újságírót és a rendezvény sajtóreferensét tanúként hallgattak meg az ügyben.

Van már az ügynek gyanúsítottja is, egy budapesti férfi, de azon kívül, hogy nem mentelmi joggal védett emberről van szó, a rendőrség többet nem árulhatott el róla. Az ügyben jelenleg egy ügyészségi állásfoglalásra vár a rendőrség, a folytatás az abban foglaltaktól függ.