A Mazsihisz Kövérhez fordult a kipázás miatt

2011.02.21. 19:41 Módosítva: 2011.02.21. 19:43
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetői levélben fordultak Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez. Szerintük módosítani kellene a házszabályt, mert a múlt héten súlyosan megsértették a parlament tekintélyét.

A Mazsihisz szerint a parlament február 14-i ülésén történtek súlyosan megsértették az Országgyűlés tekintélyét. Mint írták: ezen az ülésnapon a Jobbik képviselője egy betiltott szervezet uniformisában jelent meg, majd az egyik kisebbség "elképesztő és indokolatlan népszaporulatáról" értekezett.

A párt egy másik képviselője pedig azt kiabálta a külügyminisztériumi államtitkárnak, hogy "nem találja a kipáját". Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte "ez a zsidózás kategóriáját meríti ki".

A Mazsihisz azt javasolja: módosítsák a házszabályt úgy, hogy a jövőben a parlament vezetése meg tudja akadályozni azokat a magatartásokat, amelyek tételesen megsértik a jogszabályokat, illetve fel tudjon lépni azokkal szemben, akik más személyek, vagy csoportok ellen faji, vallási hovatartozásuk miatt gyűlöletet szítanak.