TEK: Szakmai alapon választották ki az Audit

2011.04.07. 12:17 Módosítva: 2011.04.07. 14:27
A terrorelhárítók főigazgatója visszautasította a szervezetet ért támadásokat, melyek nagy része szerinte politikai célzatú.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közleményben cáfolta a Független Hírügynökség értesülését, hogy baleset érte volna a TEK egyik, nemrég vásárolt Audi Q7-esét.

"Hamis az a sajtóinformáció, hogy összetört volna az egyik újonnan beszerzett terepjáró, közlekedési balesetben. Ez nem igaz, ilyen nem történt" – írta Hajdu János.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az autóval a Zách utcai bázison, gyakorlatozás közben csapódtak neki egy villanyoszlopnak.

A főigazgató szerint az elmúlt napokban valótlan állítások jelentek meg a sajtóban a Terrorelhárítási Központtal kapcsolatban. "Nagy részük nyilvánvaló politikai célzattal született" – tette hozzá.

Az Audikat egy tavalyi rendőrségi pályázat alapján választották ki, az autókat nem a szervezet vezetői, hanem a bevetési állomány, a kommandósok használják, írta.

Hajdu felhívta a figyelmet arra, hogy a környező országok hasonló egységei (szlovákok, románok, lengyelek) ugyanilyen kategóriájú autókat
használnak. "Ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés" – olvasható a közleményben.

A TEK új autóiról a Blikk számolt be elsőként. A lap azt írta, az Audi Q7-eseket a veszélyes bűnözők elleni harchoz kapták a terrorelhárítók.

A hírre reagálva Bajusz Ferenc rendőr őrnagy a Facebookon közzétett egy Orbán Viktornak címzett nyílt levelet, amelyben úgy fogalmaz: "ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra". Kifogásolta, hogy míg nekik vécépapírra sem futja, "a TEK-esek Q7-es Audikkal furikáznak".

Hajdu János visszautasította Bajusz Ferenc minősítéseit, mert szerinte az őrnagy "durván és igazságtalanul megsértette több száz, az életét rendszeresen kockára tevő kollégáját".

A demonstrálni készülő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége és annak tagszervezetei ezzel szemben hangsúlyozzák: közösen kiállnak Bajusz Ferenc mellett.