Csak nézték Révész Máriusz megveretését

2011.04.14. 12:33
Bár első fokon bűncselekmény hiányában felmentették őket, az ügyészség fellebbezése miatt másodfokon is megkezdődött annak a két rendőrnek a büntetőpere, akik ott voltak, amikor más, azonosítatlan rendőrök megverték Révész Máriuszt. A vád, hogy nem tettek semmit. Révész szerint véletlenszerűen választott vádlottat az ügyészség, rossz érzést keltene benne, ha "pont őket" ítélnék el.

Megkezdődött a Révész Máriusz megverésének ügyében megvádolt két rendőr másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán. Cs. Attila és N. Attila a vád szerint nem tett semmit a politikus megverésének megakadályozására.

Révészt 2006. október 23-án, a Rákóczi út és a Síp utca sarkán verték meg készenléti rendőrök, amikor képviselőigazolványát felmutatva számon kérte a durva oszlatást.

A rendőrök október 23-án a Síp utcából gumilövedékekkel lőttek, gyakorlatilag ketté vágva a Rákóczi utat.

Az első fokú tárgyaláson elhangzottak szerint a rendőrök hármas sorban sorakoztak. Révész közéjük keveredett, és ott hárman-négyen, akik csak rendőrök lehettek, körbeállták, tonfával vagy gumibottal leütötték, majd egy-két percig rugdalták.

A bántalmazókat a mai napig nem sikerült azonosítani. A két vádlott, Cs. Attila és N. Attila a sorfalban állt, a védelem szerint még csak bűnsegédi, bűnpártolói magatartást sem tanúsítottak. Első fokon a bíróság a védelemnek adott igazat és bűncselekmény hiányában felmentette őket.

Az ügyszség szerint azonban egyértelműen megállapítható a bűnösségük, mert nem tettek semmit. Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozva fellebbeztek.

A tárgyaláson részt vett Révész Máriusz is, és arról beszélt, hogy álláspontja szerint a vádlottak véletlenszerűen lettek kiválasztva, mások is kerülhettek volna a vádlottak padjára. "Hogy pont őket ítéljék el, ez bennem rossz érzést keltene" - mondta.