Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jobbról-balról osztják Pintért

2011.05.04. 20:01

Pintér Sándor belügyminiszter munkáját kritizálta szerdán Gyöngyöspatán Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő, és tüntettek ezzel egyidőben budapesti civilek a gyöngyöspatai cigányok védelmében.

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője Gyöngyöspatán tartott lakossági fórumot szerdán, ahol meghallgatta a helyiek panaszait. A politikusnő azokról a bűncselekményekről hallgatott meg történeteket, amelyeket a helyi cigányok követtek el az utóbbi időben.

Morvai szerint hiába mondta Pintér Sándor belügyminiszter, hogy a településen alig van bűnözés, valójában arról van szó, hogy az emberek már nem is tesznek feljelentést, mert a rendőrség úgyse csinál semmit. A rendezvényen a Jobbik szóvivője gyalázatosnak és katasztrofálisnak nevezte hogy a Fidesz, az LMP és az MSZP megszavazták az egyenruhás félelemkeltést büntető törvényt.

Szerda délután Budapesten is foglalkoztak összegyűlő emberek Gyöngyöspatával. A Százezren Gyöngyöspatáért nevű, Facebook-on szerveződő csoport szervezésében néhány tucat tüntető vonult a Belügyminisztérium elé. Ők azért kritizálták Pintér tárcáját, mert nem lépett fel elég határozottan a gyöngyöspatai cigányokat megfélemlítő szervezetek ellen.

Balog Zoltán felzárkóztatási államtitikár viszont védelmébe vette a belügyet, amikor szerdán arról beszélt, hogy a kormány és rendőrség mindent megtett amit csak lehetett, hogy Gyöngyöspatán ne romoljon a helyzet. Az államtitkár szerint a faluban kialakult feszültség egy szociális vészhelyzet következménye, és csak a jéghegy csúcsa.