Hazahozták a sérült katonákat

2011.05.19. 06:23 Módosítva: 2011.05.19. 08:39
Csütörtök hajnalban megérkezett Budapestre Afganisztánból a kedden balesetben megsérült magyar katonákat szállító repülőgép.

A sérült katonákat helikopterrel szállították át a Liszt Ferenc repülőtérről a Honvédkórházba.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája szerda este közölte, hogy az éjszakai órákban szállítják haza a sérült katonákat, állapotukról később tájékoztatják a közvéleményt.

A tárca közleményében az áll: "A sajtó munkatársainak megértésére, türelmére és együttműködésére feltétlenül számítunk, hogy bajtársaink kórházba szállítása, ellátása zavartalan legyen." A közlés szerint a HM sajtóirodája következő tájékoztatásáig sem a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ, sem a Honvédelmi Minisztérium nem ad egyéb információt a sajtónak.

hazahozták a katonákat DLAPE20110519004

Kedden az afganisztáni Mazari-Sarifból tartott Puli-Humriba egy magyar katonai konvoj. A mellékútról az öt járműből álló konvoj elé hajtott egy afgán jármű, és a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdte. A konvoj harmadik gépjárműve egy MRAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító gépjármű volt, amelynek vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, ezért a jármű az útpadkán megperdült és felborult.

Sérült páncélos járművet rögzítenek egy tréler platóján magyar katonák a mentésben segédkező német katonák segítségével az afganisztáni Mazari-i-Sariftól 15 kilométerre
Sérült páncélos járművet rögzítenek egy tréler platóján magyar katonák a mentésben segédkező német katonák segítségével az afganisztáni Mazari-i-Sariftól 15 kilométerre

A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész és Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka vesztette életét. A gépjármű sofőrje, egy szakaszvezető válságos állapotban került kórházba. Egy katona súlyos, nem életveszélyes, két társuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szakaszvezetőt megműtötték, állapota javult, szállítható állapotba került.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport