Elnézést kért az érdi polgármester a politikai pedofíliás nyilatkozat miatt

2011.05.25. 17:23

"Ezúton kérek elnézést mindazoktól, akiket akaratomon kívül megbántottam a politikai pedofíliát megfogalmazó nyilatkozatommal – áll T. Mészáros András, Érd megyei jogú város polgármesterének lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatában. A szöveg így folytatódik: – Természetesen nem a gyermekük jövőjéért aggódó szülőkre vonatkozott a kijelentés, hanem azokra a politikai érdekektől is vezérelt személyekre, akik tudatosan félretájékoztatják a szülőket s rajtuk keresztül a gyerekeket. Ezt az RTL Házon kívül című adásában is elmondtam, a szerkesztők felelőssége, hogy a nyilatkozatomnak ezt a részét kivágták. Ha szülőként én is azokkal a hamis információkkal rendelkeznék, amellyel ők, nyilván ott lennék a tiltakozó szülők között. Ugyanakkor továbbra is fenntartom: felháborító, hogy egyesek a gyermekek jövőjét, pedagógusok állását veszélyeztetik személyes és politikai céljaik érvényesítése érdekében."

Mint arról korábban az Index beszámolt, felháborító politikai pedofíliának nevezte T. Mészáros András, hogy a város lakói gyerekeikkel együtt tartottak tiltakozó demonstrációt a betervezett iskolaátszervezések és -bezárások ellen.

A megyei jogú városi rangban lévő Érden május 9-én tartottak demonstrációt az általánosiskolai intézményrendszer átszervezésében érintett pedagógusok és szülők. A tüntetésre vitt virágokkal a Fidesz virágos kertváros programjára utaltak.

A felvonuláson ott voltak az iskolák diákjai is. Az iskolától a művelődési házig tartó menetelés után ők adtak műsort, a demonstrálók szándékai szerint saját iskoláikért táncoltak, énekeltek. Az érdi önkormányzat tervei szerint az idén két iskolát zárnának be összevonással.