Csak Gyurcsányék kérdéseiről szavaznak

2011.05.28. 11:57 Módosítva: 2011.05.28. 15:49
A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform kérdéseiről tart pártszavazást az MSZP június 22. és 28. között, azaz a Mesterházy Attila által javasolt kongresszus után.

Simon Gábor, a választmány elnöke elmondta: a testület támogatta az elnökség javaslatát, és csak a Gyurcsány-platform kérdéssoráról írt ki pártszavazást, azt nem egészítette ki újabb felvetésekkel.

Így az MSZP tagjai a többi között dönthetnek arról, hogy közvetlenül válasszák-e a pártelnököt és a megyei elnököket, valamint arról is, hogy a pártvezetők és az e tisztségekre jelöltek jövedelem- és vagyonnyilatkozatával kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson-e.

Simon Gábor elmondta, hogy a pártszavazás előtt az MSZP tagnyilvántartását pontosítják.

Korábban Mesterházy Attila pártelnök bejelentette: kezdeményezi a kongresszus összehívását június 18-ra. Azt mondta, hogy az MSZP belügyeiről és jövőjéről szóló vitákat korrekt és átlátható módon kell lezárni. "Ha tisztességes, nyílt vitában a többség eldönti, hogy milyen pártot szeretne, azt mindenkinek tudomásul kell vennie" – tette hozzá.