Vádemelést javasolnak az NKH volt regionális igazgatója ellen

2011.05.31. 12:54

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelést javasol a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közép-magyarországi regionális igazgatóságának volt igazgatója és társai ellen hivatali visszaélés bűntettének elkövetése miatt.

Az NNI azt írta: "az ügyben lefolytatott nyomozás adatai szerint dr. K. Zsolt beosztottján, az ügyben szintén gyanúsított E. István osztályvezetőn keresztül utasította a Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság illetékes vezetőjét, hogy a 2010. március 8-án a Vas megyében lévő, szelestei takarmánykeverő üzemnél tengelysúly-ellenőrzést végző ellenőröket a helyszínről haladéktalanul hívják vissza, mely meg is történt".

Az ellenőrök visszahívásával az üzemnél az ellenőrök levonulására váró három, köztük két Pest megyei, fuvarozó tevékenységet végző gazdasági társaság üzemeltetésében lévő járműszerelvény ellenőrzése, és így esetükben a jelentős túlterhelés megállapítása, az ebből eredő bírság kiszabása nem történt meg.

A nyomozás iratait három emberrel szemben – a harmadik gyanúsított K. Róbert, az ügyben érintett két gazdasági társaság vezetője – vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek.