Harminc hamis mozgáskorlátozott-kártyás bukott le a Mammutnál

2011.06.24. 15:17 Módosítva: 2011.06.24. 16:01
Május közepétől egy hónap alatt 30 mozgáskorlátozott-igazolvánnyal való visszaéléssel gyanúsítható emberrel szemben indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság és a II. kerületi önkormányzat városrendészeti irodája a főváros II. kerületében.

A rokkantkártyákat jogtalanul használók kiszűrésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság által meghirdetett fővárosi razziasorozatot az elmúlt hónapban a II. kerületben rendkívül eredményesnek nevezte a közlemény.

Mint írták, az utóbbi egy hónapban a legtöbb esetben a Széna tér melletti bevásárlóközpont környékén parkoltak mozgássérült-igazolvánnyal; a visszaéléssel gyanúsítottak zömét a Fény és a Lövőház utcában érték tetten.

Felére esett vissza

Az akciósorozat kezdete után egy hónappal a városrendészek megállapították: jelentősen csökkent azok száma, akik mozgáskorlátozott-igazolvánnyal parkolnak, így a Széna tér környékén több mint a felére esett vissza a rokkantkártyát használók száma - tették hozzá.

A II. kerületi Rendőrkapitányság az önkormányzat segítségével, annak városrendészetével szorosan együttműködve tovább folytatja az akciót, "hiszen a végső cél az, hogy megszűnjön a visszaélésnek ez a formája". A Városrendészeti Iroda közterület-felügyelői és parkolóőrei ezután is azonnal értesítik a rendőrkapitányság munkatársait, ha gyanús esetet észlelnek - fogalmaztak.