Megnyugtatták a lepedőn tiltakozó lakókat

2011.07.09. 10:27 Módosítva: 2011.07.09. 10:30

Lakógyűlésre hívta a szegedi Zrínyi utca 10. szám alatt élőket az épület kezelője, az IKV Zrt. – levelében közölte: nem tudott róla, hogy az önkormányzat eladta a Somogyi utcában szállodát építő cégnek a társasház kapubejáróját, írja a Délmagyarország.

A pénteki lakógyűlésre meghívták a szállodát tervező és kivitelező  Somogyi Udvar Kft. ügyvezetőjét is. Vörös Béla közölte: ők időben tájékoztattak minden érintettet a változásokról, így az IKV Zrt. is tudott a dologról.

Felajánlotta, hogy a cég az építkezés idejére, várhatóan jövő júliusig parkolóbérletet ad annak az öt lakónak, akinek jelenleg is érvényes szerződése van az IKV. Zrt.-vel, de az átalakítás miatt nem tud majd behajtani az udvarra. Az ügyvezető elmondta: ha az építkezés során bármilyen kárt okoznak a műemléki védettségű házban, megtérítik.

Az IKV számlájára ki- és bejárót alakítanak ki a földszinten élő mozgáskorlátozott asszonynak és a kerékpárral, motorral közlekedőknek.

A lakók még hétfőn végső elkeseredésükben lepedőket függesztettek ki a kerítésre, majd a második emeleti függőfolyosóra. Így hívták fel a figyelmet arra, hogy őket senki sem tájékoztatta a felfordulásról.