2024. június 14. 21:00
Németország 0
Skócia 0

Deutsch: Ki a fasz az a Thomas Melia?

2011.07.27. 18:49 Módosítva: 2011.07.27. 21:50
A Fidesz EP-képviselője a Twitteren szólt be a magyar demokráciát féltő amerikai helyettes külügyi államtitkárnak.

"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?"  – írta a Twitteren az Index cikkére reagálva Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti-képviselője

Thomas Melia az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkára, aki a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban fejezte ki aggodalmát a képviselőház külügyi bizottságának meghallgatásán.

Thomas Melia egyébként emberi jogokkal foglalkozó szakember, többek között dolgozott a Freedom House független jogvédő szervezetnek is, emellett több egyetemen oktatott, jelenleg a Johns Hopkinson és a Georgetown egyetemen.

Melia kritikájára korábban válaszolt Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is. Kovács szerint Melia nyilatkozata felületes információk és rosszindulatú torzítások eredményeként született. Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője szerint pedig "senki nincs abban a helyzetben – sem Magyarországon, sem azon kívül –, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak felhatalmazást a kormánynak".