Stadler Mária nem kívánta Gyurcsány halálát

2011.08.22. 13:13
Bocsánatot kér Gyurcsány Ferenctől korábbi "indulatos szavaiért" Stadler Mária. A fideszes aktivista közleményében azt írja: soha nem kívánta a volt miniszterelnök halálát.

Múlt csütörtökön az MSZP az illetékes hatóságok határozott fellépését és Stadler Mária kormánypártból való kizárását sürgette egy nyilvánosságra került videofelvétel miatt, amelyen Stadler Mária egyebek mellett azt mondja beszélgetőpartnerének, Budaházy Györgynek: "ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt".

A Fidesz még aznap azt közölte, hogy következményei lesznek annak a világhálóra felkerült videofelvételnek, amelyen Stadler Mária hallható. A Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett nem tölt és soha nem is töltött be pártfunkciót.

Stadler Mária hétfőn közleményt adott ki, közölve: "megkövetem és szívből bocsánatot kérek Gyurcsány Ferenctől az elhangzott indulatos szavaimért. Ez a feltétele, hogy én Istentől bocsánatot nyerjek, és lelki békém helyreálljon".

A videofelvételről azt írta, "három évvel ezelőtt Budaházy György egy tanítványom által megrendezett, váratlan, hatszemközti találkozás alkalmával megfenyegetett, ha továbbra is terjesztem, hogy provokátor, MSZP-ügynök, jogi következményei lehetnek. (...) Tisztázni akartam Budaházy szerepét a politikai palettán. Megkérdeztem, hogy mitől tartja magát jobboldali radikálisnak, ha radikális, akkor miért nem Gyurcsányt lövi le és miért a Fideszt támadja. Ő persze jól válaszolt, hiszen tudta, hogy kalózfelvétel készül. Naivan az ő provokációjának áldozata lettem. Indulatom, haragom egy vita és fenyegetettség hevében egyedül Budaházynak szólt". "Természetesen soha nem kívántam Gyurcsány Ferenc halálát" - tette hozzá Stadler Mária.

A videót megjelentető oldalak több helyen tévesen belvárosi képviselőként emlegették Stadler Máriát, aki tagja a Fidesznek, de semmilyen párttisztséget nem visel.

Stadler Mária négy éve a Polgári Médiaalapítvány számára kért negyedmillió forintot azzal a céllal, hogy sms-ekkel és betelefonálásokkal bombázzák a baloldal „népbutító fellegvárait”, a Klubrádiót, az ATV-t és a tv2 Mokka című műsorát, ezzel mutatva a nemzeti polgári jelenlétet. Az alapítvány a fideszes többségű V. kerületi önkormányzattól kérte anyagi segítséget, de a támogatást akkor még a fideszes képviselők sem szavazták meg.

Stadler Mária Bolgár György műsorában az eset után elmondta, azért kérte a pénzt, mert saját pénztárcájából 400 ezer forintot áldozott sms-ekre. Tény viszont, hogy 2007 óta a Polgári Médiaalapítvány többször is kapott pénzt a kerülettől.