Az egész országban nem működnek a MÁV jegyautomatái

2011.08.25. 08:13

Szerda késő este óta a MÁV internetes jegyértékesítési rendszere nem elérhető, a cég technikai okra hivatkozik, azt mondják, szakembereik folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de még nem tudják megmondani, meddig tart a leállás. A hiba miatt bizonytalan ideig a jegykiadó automaták az ország egész területén nem üzemelnek.

Azok az utasok, akik már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki a jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra - írja a cég közleménye. A büntetés elkerüléséhez szükséges, hogy a menetjegy megvásárlásának igazolásaképpen megadjuk a jegyvizsgálónak az email címüket és a vásárlás időpontját, aki az alapján egy utasleadási lapot tölt ki. Ezt a dokumentumot az utasnak el kell juttatni a MÁV ügyfélszolgálatára emailben, faxon, levélben vagy személyesen.

A vasúttársaság kéri, hogy a nemzetközi jeggyel utazni szándékozók indulás előtt keressék fel a személyes ügyfélszolgálatok egyikét. Ezek elérhetőségei a MÁV-START Zrt. weboldalán megtalálhatók.