Megoldódtak a tankönyvgondok

2011.09.12. 12:55

Nagyrészt megoldódtak a tankönyvterjesztők és az önkormányzatok közötti nézeteltérésekből adódó problémák, a felek a Pest megyei önkormányzat iskoláinak kivételével megegyezésre jutottak – mondta Szarvas-Ballér Judit, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének (TVOT) elnöke.

Harminc önkormányzatot érintett vagy érint ez az ügy; van, ahol a települési önkormányzatok teljes mértékben kiegyenlítették tartozásaikat, van, ahol a kamattartozásokat még nem rendezték. Előfordult olyan eset is, hogy a tavalyi számlát még nem, az ideit viszont már rendezték az önkormányzatok, ezekre a helyekre is kiszállították a tankönyveket a terjesztők, annak ellenére, hogy a tavalyi kintlévőségek még függőben vannak – tette hozzá.

Szarvas-Ballér Judit közölte: tudomása szerint a Pest megyei önkormányzat nem vette fel a tartozások kiegyenlítése érdekében a kapcsolatot a terjesztőkkel. Ennek ellenére bizonyos iskolákba, ahol az idei könyveket kifizették, kiszállították a könyveket, de vannak olyan intézmények, ahol a fizetés elmaradása miatt "a könyvek birtokba adásához nem járult hozzá a terjesztő, illetve van olyan iskola, ahová nem is szállították ki ezeket a könyveket".