no

A Rio nem fizet, és nem is költözik

2011.11.14. 14:29 Módosítva: 2011.11.14. 14:30
22 milliós elmaradása van a nyár végén bezárt Cafe del Rio tulajdonosának a közterületi díjak fizetésében, és az épületek elbontásával is túllépte a szerződésében rögzített határidőt. A XI. kerületi önkormányzat gazdasági bizottsága így is adna újabb két hónap haladékot a Dream Work Kft.-nek, hogy megtisztítsa a Petőfi-híd budai lehajtóját.
rio1

Nem bontották le a Cafe de Rio épületeit az október 31-án lejárt határidőre a szórakozóhely tulajdonosai.

A Rio, a Zöld Pardon párja, a Petőfi-híd budai hídfőjénél üzemelt az elmúlt több mint tíz évben. A szabadtéri szórakozó hely hosszú távú szerződése tavaly év végén lejárt, ezért az önkormányzat a 2011-es idény elején, még áprilisban extra, egy szezonra szóló megállapodást kötött a kocsmák üzemeltetőivel.

Az új szerződés a korábbinál némileg magasabb közterület-használati díjat határozott meg a Goldmann György téri közparkok igénybe vételéért, valamint azt is kikötötte, hogy a parkot helyreállítva október végéig kell visszaadni az önkormányzatnak.

A Zöld Pardon, bár erős kampányt szervezett a szerződés meghosszabbításáért, tiszteletben tartva a határidőt, levonult a területről, a Rio azonban maradt.

Az Index információi szerint a szórakozóhely tulajdonosai technikai okokra hivatkozva levélben kérték az önkormányzatot, hogy hosszabbítsa meg a területre vonatkozó engedélyét. A Dream Work Kft. szerint október 31-ig „csak részben tudtak volna eleget tenni” a szerződésben vállalt feltételeknek.

Úgy tudjuk, az önkormányzat gazdasági bizottsága a múlt héten megtárgyalta, és támogatta a kérést azzal, hogy a Dream Work Kft.-nek további 4,2 milliót kell fizetnie a területhasználatáért.

rio2

A kerületi képviselők optimizmusa azért érdekes, mert az önkormányzatnál szinte a bizottsági döntéssel egy időben döntöttek arról is, hogy beperelik a Rio tulajdonosait. A kft. ugyanis többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki azt a már tavasszal esedékes 22 millió forintot, amivel erre a szezonra tartozott a kerületnek.

A Riót üzemeltető Dream Work Kft. bevallása szerint az utóbbi években szinte mindig 210-230 millió forintos forgalmat produkált úgy, hogy a működése minden évben ráfizetéses volt. A Dream Work Mervó Tamás és Mervó József érdekeltségében tartozik, de a cégben tulajdonostárs még egy Larchmont Holding Llc. nevű Washington DC-be bejelentett offshore cég is.