Adósság miatt bezárták az inkei iskolát év végéig

2011.11.21. 21:59 Módosítva: 2011.11.21. 22:39
Kikapcsolták a gázt az inkei Gróf Bethlen István Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodában, amit emiatt kénytelenek voltak bezárni.

Rendkívüli szünetet rendeltek el december végéig a Somogy megyei, Pat, Sand és Nagyfakos közelében fekvő Inkén. Két helyi tévé is arról tudósított, hogy a diákokat és az óvodásokat hétfőn azzal küldték haza, hogy december végéig már nem kell bemenniük.


Nagyobb térképre váltás

A Kapos Televízió információja szerint hárommillió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak. A rendkívüli szünet több mint 30 óvodást és 120 általános iskolást érint.

Rózsa Sándor független polgármester azt nyilatkozta, hogy csak az "önhikis", vagyis az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára pénzügyi segítséget nyújtó pályázat elbírálása után tudják rendezni a számlát.

Molnár István, az E-Star Alternatív Nyrt. befektetői kapcsolatok- és pr-vezetője a televízióknak nyilatkozva elmondta: többször egyeztettek a község polgármesteri hivatalával, ám mivel az adósság rendezésére rövid távon nem láttak esélyt, ezért a számla kiegyenlítéséig megszüntették a gázszolgáltatást.

A polgármestert az MTI egyelőre nem tudta elérni.

Idén ősszel már fordult elő hasonló sztori: a Borosd-Abauj-Zemplén megyei Vilámány általános iskolájában október végén kapcsolták ki a gázt. Az önkormányzat nem tudott volna fizetni, azonban másnap meglepő véget ért az ügy, amennyiben a helyi áramszolgáltató gyorssegélyt nyújtott és kifizette a cechet.