Lázár: A fideszesek annyian vannak, hogy nem fáradnak el

2011.12.02. 15:28
A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János szerint a párt képviselői annyian vannak, hogy infantilis lenne azt gondolni, el fognak fáradni a parlamenti vitákban. Szerinte nagyvonalúak voltak az ellenzékkel.

„Egymás kezét szorítva küzdöttek, hogy miért, az már egy kétséges dolog" - értékelte az ellenzék eheti teljesítményét Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.  „Tudatos összefogásról és egy ellenzéki koalíciónak a kibontakozásáról van szó" - mondta.

Lázár szerint, miután az ellenzék kifogásolta, hogy nem kap elég megnyilvánulási lehetőséget, úgy döntöttek, felelősen és nagyvonalúan állnak hozzá az ellenzéki kéréshez, és több tárgyalási időt biztosítanak.

Az ellenzék azonban elutasította például azt, hogy a munka törvénykönyvéről pénteken és a hétvégén vitázzanak - tette hozzá.

„A mi képviselőink folyamatosan itt lesznek minden vitában, infantilis gondolat, hogy azt képzelik, hogy a fideszes és a KDNP-s képviselők kifáradnak. Nem tudnak kifáradni, nem tudnak kifogyni, annyian vannak"."

Az ellenzéki frakcióknak szerinte sem az ezen a héten tárgyalt új munka törvénykönyvéről, sem az esztergomi közintézmények sorsáról, sem az oktatási törvényjavaslatokról nem voltak érdemi indítványaik.

"Igaz, hogy összeálltak, de így hárman együtt is alkalmatlanok arra, hogy egy ország sorsát rájuk bízzák" - mondta Lázár.

A frakcióvezető szerint december 23-ig minden olyan törvény megszületik, amely az új alaptörvény hatálybalépését megalapozza. A két ünnep közötti napokra Lázár szerint nem terveznek ülésezést.

Lázár világgazdasági kérdésekről is beszélt: azt mondta, külföldi befektetőkkel találkozva azt tapasztalta, evidenciának tekintik, hogy brutális mértékű spekuláció zajlik a forint ellen.