Ivó, Milán
EUR 384,36 Ft
USD 363,96 Ft
5 °C
26 °C

Égert újraválasztották, de többen óvnának

2011.12.12. 08:21 Módosítva: 2011.12.12. 08:23

Már nemcsak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vár magyarázatot a Magyar Orvosi Kamara szombati tisztújító küldöttgyűlésével kapcsolatos etikai és jogi aggályokra, de a küldöttek egy része is óvásra készül – írja a Népszabadság.

A minisztérium ugyan a szombati küldöttgyűlés után közölte, hogy jogszerűségi és etikai kifogások merülhetnek fel a választásokkal kapcsolatban, de egyelőre nem emelt vétót a kihirdetett eredmény, Éger István nagy többséggel történt újraválasztása ellen.

Azt azonban jelezték, hogy a józsefvárosi küldöttválasztás egyelőre még le nem zárult felülvizsgálata befolyásolhatja az elnökválasztás törvényességének megítélését. A tagság mintegy tíz százalékát képviselő józsefvárosi küldöttcsoport olyan mandátummal érkezett a választásra, amelyről utóbb még kiderülhet: nem jogosította őket a döntésben való részvételre.

A területi küldöttválasztás eredményét a kamara saját felügyelőbizottsága több szabálytalanság miatt megsemmisítette, és elrendelte a választás megismétlését. Ezt azonban a törvényességi felügyeletet gyakorló minisztérium tiltotta le. A tárca szerint amíg a felügyeleti eljárás zajlik, nem lehet eldönteni, hogy a józsefvárosi választás érvényes volt-e – olvasható a lapban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás