Márciustól nem lesznek külsős őrök a metróban

2012.01.03. 08:09

Három hónap múlva szerződést bont a BKV a metróállomásokon dolgozó biztonsági őröket foglalkoztató alvállalkozó céggel, írja a Blikk. A metróőrök nem tartoznak a BKV állományába, nem végezték el az ellenőri tanfolyamot, karszalagjuk sincs, viszont biztonsági őr vagy vagyonőr feliratú kitűzővel a ruhájukon kérik a jegyeket, bérleteket.

A metróőrök elküldéséről szóló értesülést a BKV metrós szakszervezeti vezetője, Gulyás Attila is megerősítette a Blikknek. Őket arról tájékoztatták, hogy költségtakarékosságból márciustól már nem lesznek külsős biztonsági őrök a metrókijáratoknál, csak ellenőrök, mondta. A BKV egyelőre nem válaszolt a napilap külsős őrökkel kapcsolatos megkeresésére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek