A buzdítók kitartottak a késő Orbán érkezéséig

2012.02.08. 23:01
A hideg időjárás sem vette el a kedvét annak az egri kormányszimpatizáns csoportnak, amely a városba érkező Fidesz-frakció és különösen Orbán Viktor miniszterelnök fogadására gyűlt össze a képviselőcsoport háromnapos kihelyezett ülésének helyet adó szálloda előtt.

A tavaszi országgyűlési ülésszakot is bentlakásos kihelyezett tanácskozással kezdi a Fidesz és a KDNP frakciói. A képviselők és a kormány tagjai szerdán délután és koraeste érkeztek meg Egerbe, a Hotel Eger & Parkba.

A politikusokat, különösen Orbán Viktor miniszterelnököt egy kormány mellett tüntető csoport várta a szálloda mellett. A mintegy 40 elszánt, főként az idősebb korosztályhoz tartozó tüntető a hideg ellenére is kitartott a kormányfő érkezéséig, pedig Orbán jóval később jött meg, mint ahogy arra a helyiek számítottak. A mikrobusszal érkező Orbán kezet rázott az őt további kitartásra buzdító nyugdíjasokkal, mielőtt a szállodába ment volna.

A tanácskozás kora este kezdődött Lázár János fideszes és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető bevezetőjével, Orbán ezt követően beszél majd az elmúlt időszakról és a kormány tevékenységéről. Az őszi ülésszakot megelőző hajdúszoboszlói kezdőnapon a miniszterelnök által levezényelt bevezető beszélgetés közel hat órás volt, és jóval éjfél után zárult.

Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, szerdán a miniszterelnök tájékoztatja a frakciót a közelmúlt eseményeiről, beleértve a nemzetközi tárgyalássorozatot. A korábbi három frakcióülésből kiindulva ez akár éjfélig is eltarthat.

A csütörtöki nap programja is a kormányfő tájékoztatásával kezdődik, akkor már a jövőt érintő tennivalókról lesz szó, ebéd után pedig vitára, illetve kérdezésre is lehetőség lesz a frakcióülésen. A képviselők írásban előre is jelezhették a miniszterelnökhöz szóló kérdéseiket. A sajtófőnök szerint biztosan szóba kerül a járási rendszer vagy a devizahitelesek problémája.

Pénteken szekciókban ülnek össze a frakció kabinetjei, az illetékes minisztereket, államtitkárokat hallgatják meg a legaktuálisabb témákban. Ezen a napon tájékoztatják a történtekről a sajtó munkatársait is.