Igazolást kérnek az ideiglenes diákigazolvány helyett

2012.02.08. 13:58

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell felmutatniuk a diákoknak a kedvezményes vasúti közlekedéshez az év elejétől – közölte a MÁV-Start.

Megváltozott a diákigazolványok kiállítását és felhasználását szabályozó jogszabály, ez érinti a vasúti kedvezményekre vonatkozó előírásokat is.

Amíg az igényelt diákigazolványok nem készülnek el, az oktatási intézmények a diák kérésére egy – a kormányrendeletben meghatározott adattartalmú, eredeti aláírással és bélyegzővel ellátott, sorszámozott – igazolást ad ki ideiglenes diákigazolvány helyett, amely a diákigazolvánnyal egyenértékű és hatvan napig érvényes. A vasúti utazáskor a tanulói kedvezményhez a jegyvizsgáló csak ezt az igazolást fogadhatja el.

A Máv-Start Zrt. hozzátette: a január elseje előtt kibocsátott ideiglenes diákigazolványok a feltüntetett érvényességi időig felhasználhatók.

Ha a tanuló nem a rendeletben meghatározott igazolással vette igénybe a kedvezményét, tizenöt napon belül a jegyvizsgáló által megírt utasleadási lappal, és a kedvezményre jogosító, utólagosan kiállított igazolással együtt forduljon a MÁV-Start ügyfélszolgálatához.