Keresik az Azori-szigetekre utazók kísérőit

2012.02.13. 08:23

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a strasbourgi székhelyű Európai Régiók Gyűléséhez fordult adatokért az azori-szigeteki konferencia ügyében,írja a Blikk. A lap december elején írta meg, hogy tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök utazott önkormányzati pénzből az egzotikus üdülőhelyen rendezett többnapos közgyűlésre. A rendőrség januárban hűtlen kezelés gyanúváal nyomozást indított.

Zsobrák Péter rendőrségi szóvivő a Blikknek azt mondta: az eljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja, folyik az adatgyűjtés annak érdekében, hogy tisztázzanak minden, a büntetőeljárás szempontjából lényeges és fontos körülményt. A Blikk úgy tudja, vizsgálják azt is, hogy a politikusok hozzátartozói milyen pénzből utaztak az Azori-szigetekre. Az utazást szervező Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége nem hozta nyilvánosságra az utaslistát, ezért egyelőre nem tudni pontosan, hány politikus vitt magával kísérőt.

Jelenleg két feleségről és egy munkatársról tudni biztosan, hogy ott voltak az Azori-szigeteken. A Vas megyei elnök, Kovács Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és Nagy Kálmán Zala megyei alelnök elmondták, hogy magukkal vitték a feleségüket. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnököt, Megyi Rolandot egy munkatársa kísérte el.