Ittasan gázolt halálra két nőt, majd otthagyta őket

2012.02.23. 14:09
A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék jogerősen hat év börtönnel sújtotta azt a férfit, aki autójával két nőt gázolt halálra tavaly februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón.

A 44 éves Sz. Tibort halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, illetve közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétségében találta bűnösnek a bíróság, amely a vádlottat – helybenhagyva a Nyíregyházi Városi Bíróság tavaly novemberben meghozott ítéletét – börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, valamint hat évre eltiltotta a járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától.

A férfi 2011. február 7-én nagyobb mennyiségű, legalább fél liter vörösbort ivott, majd az autójába ült. A városközpont felé vezető Nagybalkányi úton haladt óránkénti 100-110 km/órás sebességgel, amikor elvesztette uralmát az autója felett, a jobb oldali padkára sodródott, és ott a telefonvezetéket tartó oszlopot kitörve elütötte a forgalommal szemben, egymás mögött gyalogló 51 éves asszonyt és 25 éves lányát.

A két nő a helyszínen életét vesztette. A gázoló elmenekült a helyszínről, de még aznap este elfogták a rendőrök.

A városi bíróság ítélete ellen a vádlott és védője enyhítés, az ügyész pedig súlyosítás miatt fellebbezett, az indítványokat azonban elutasította a törvényszék bírói tanácsa, amely az első fokon meghozott ítéletet hagyta helyben.