60 dámszarvast vettek oroszok Gúthról

2012.02.25. 19:50

60 dámszarvas szállításáról állapodott meg szombaton egy kalugai vadgazdasággal a Nyírerdő Zrt. a moszkvai Vadászat és horgászat- 2012 tavasz nevű kiállításon.

Szalacsi Árpád, a Nyírerdő vezérigazgatója elmondta: a dámszarvasokat - főként teheneket - szaporításra vásárolja meg az oroszországi partner. A vadállatokat a világrekorder dámbikáról ismert gúthi erdészetből szállítják majd. Ez az egyetlen vadászterület a világon, ami kétszer érdemelte ki a CIC, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját.

A Nyírerdő Zrt., amely komoly nemzetközi hírnevet vívott ki magának a vadgazdálkodás és vadásztatás területén, először jelent meg a nagyszabású moszkvai kiállításon, és először fordult az is elő, hogy rajta kívül a 22 magyar állami erdőgazdaságból még hat képviseltette magát Moszkvában. A 200 négyzetméteres magyar stand fotókkal, világrekorder trófeákkal csalogatta a közönséget.

A Nyírerdő Zrt. tájékoztatása szerint a nyugat-európai fizetőképes kereslet megcsappant, ezért remélik, hogy az orosz piacon sikerül értékesíteni kínálatukat.