2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

50 milliót csalt el egy komlói gabonakereskedő

2012.03.04. 14:38
Több tízmilliós, gabonakereskedelemmel kapcsolatos áfacsalás elkövetőjét vették őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Komlón – közölte a NAV.

A gyanú szerint a bűncselekménnyel gyanúsított férfi  több fiktív céget felhasználva  csaknem 180 millió forint értékben adott el gabonát baranyai mezőgazdasági cégeknek. Különböző helyekről szerezte be az árut, vásárlását fiktív számlákkal igazolta, majd valótlan adóbevallást tett. A gabonacsalás értelmi szerzője és irányítója az áfacsalás következményeit úgy akarta elkerülni, hogy egy lekötelezettjét tette meg ügyvezetőnek az egyik cégben, őt az igazgatóság nyomozói szintén elfogták.

A nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekménnyel az államháztartásnak több mint 50 millió forintos adóhiánya keletkezett  tudatta Ifkovics Andrea, a dél-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóság sajtóreferense.

A gyanúsítottat több erőszakos bűncselekmény miatt már ismerték a nyomozóhatóságok. A házkutatásnál tartani kellett attól, hogy fegyvert használ, ezért a pénzügyi nyomozók a kommandósok segítségét kérték az akcióhoz. A lakásban fegyvert nem, de kábítószergyanús anyagot találtak. A régió bűnügyi igazgatósága indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.