180 ezer forintért vásároltak meg egy nőt

2012.03.07. 11:15
Megkezdődött annak a hét embernek a büntetőpere a Nyíregyházi Törvényszéken, akik a vád szerint egy 27 éves prostituált futtatásából akartak pénzt szerezni.

A vádirat szerint a korábban élettársi kapcsolatban élő harmadrendű és negyedrendű vádlottak 2010 tavaszán elhatározták, hogy prostituáltat fognak futtatni, és az általa megkeresett pénzből tesznek szert jövedelemre. A harmadrendű vádlott felvette a kapcsolatot a másodrendű vádlottal, és arra kérte, kutasson fel ilyen nőt, és ezért pénzt ajánlott fel.

A nőt 180 ezer forintért vásárolták meg az elsőrendű vádlottól, a pénzből a másod-, az ötöd-, a hatod- és a hetedrendű vádlott is részesült. Az üzlet megkötése után a harmad- és a negyedrendű vádlottak közös lakásukra vitték az addig egy szabolcsi településen élő nőt. A férfi később Budapestre szállította a nőt, majd egy utcában kirakta, hogy pénzért közösüljön, a sértett azonban nem sokkal később megszökött futtatójától.

A hét vádlottat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja, ez a bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A szerdai tárgyaláson megjelent hat vádlott közül öten nem kívántak vallomást tenni. A negyedrendű vádlott, egy 29 éves nő részben elismerte felelősségét, de állítása szerint nem volt szerepe a sértett megvásárlásában és futtatásában. Mint mondta, a nőt az élettársa javaslatára vitték el a lakásukba, ebbe azonban neki nem volt beleszólása.

A vádlottak meghallgatása után a bíróság elnapolta a tárgyalást, a per május 2-án folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.