Bombariadó a pécsi színházban

2012.03.10. 20:46 Módosítva: 2012.03.10. 21:35

Bombariadó miatt félbeszakadt a Pécsi Nemzeti Színház szombat esti előadása. A pécsinapilap.hu beszámolója szerint előadás közben egy rendőr közölte a színpadra lépve a nézőkkel, hogy bombariadó miatt el kell hagyniuk az épületet.

A pécsma.hu a helyi tévére hivatkozva azt írja: lezárták a helyi Király utca egy szakaszát, valamint a Perczel utcát is a bombafenyegetés miatt. A hírportál szerint az előadást nagyjából húsz perccel a kezdés után kellett félbeszakítani.

Rázga Miklós, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: nem sokkal azután, hogy elkezdődött Molnár Ferenc A doktor úr című bohózatának előadása, egy telefonáló azt közölte az intézmény portásával, hogy bomba fog robbanni a színházban.

Az előadást félbeszakították, értesítették a rendőrséget, amely kiüríttette az épületet – valamint a szomszédos éttermet is –, és megkezdte a színház átvizsgálását. Rázga Miklós közölte: a közönséget nem éri kár: az előadást egy későbbi időpontban megtartják, arra a szombati jegyek és bérletek érvényesek lesznek. Este kilenc után kiderült, hogy az épületben nincs robbanószerkezet.

A pécsma.hu megjegyzi: a történet pikantériája, hogy Rázga maga is rendőrt játszik a darabban, ezért először nem is vették komolyan az igazi rendőr színre lépését a nézők.

Pécsen az elmúlt időszakban több bombariadó is volt. Novemberben több középületet és a városban lévő Árkád bevásárlóközpontot is ki kellett üríteni ilyen fenyegetés miatt, akkor sehol nem találtak a tűzszerészek bombát. Néhány napja a helyi sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy több iskolát szintén bombafenyegetés ért, akkor egy tizenhét éves lányt még a bombariadó napján el is fogtak a rendőrök.