Két év börtönre ítélték a berhidai fiúkat

2012.03.29. 14:12
Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet csütörtökön a Veszprémi Törvényszék a berhidai erőszaktevők ügyében: a fiúkat két év fiatalkorúak börtönében eltöltendő büntetésre ítélték – mondta a törvényszék szóvivője.

Dülkné Pintér Zsuzsanna  aki az ügyben másodfokon eljáró bíró is  ismertette: 2010 februárjában a Veszprém megyei Berhidán születésnapi bulit tartottak egy családi házban, ahol a szülők éberségét kijátszva a fiatalok a tiltás ellenére italt csempésztek a házba, majd a felnőttek figyelmét elterelve többen megerőszakoltak egy ittas, akkor 14 éves lányt.

A szóvivő tájékoztatása szerint az elsőfokú bíróság a három fiú közül az elsőrendű vádlottat  aki részt vett a bűncselekményben, de az erőszakban nem  jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, három évre felfüggesztve.

Közlése szerint a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék csütörtökön helybenhagyta a másik két fiatal, akkor 16-17 éves fiúk elsőfokú büntetését: két év, a fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte és két évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától.

Nem adott helyt ugyanakkor a törvényszék az ügyészség indítványának, és nem marasztalta el a sértett szüleit kiskorú személy gondatlan veszélyeztetése bűntett vádjában  tette hozzá Dülkné Pintér Zsuzsanna.