Tulassay nem ment bele a szocialisták utcájába

2012.04.03. 18:48

"Szeretném távol tartani a politikát önmagamtól és a Semmelweis Egyetemtől. A jelölésről kizárólag a médiából értesültem" - reagált a Semmelweis Egyetem Schmitt-ügy miatt lemondott rektora arra az MSZP-s húzásra, hogy kedden Budapest díszpolgárának jelölték.

Tulassay, akinek 3 hónapja lett volna hátra a lehetséges utolsó, harmadik rektori ciklusából, azután akart visszavonulni, hogy Schmitt Pál nyilvánosan támadta az egyetem szenátusának döntését a doktori címének visszavonásáról.

Csakhogy Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kedden nem fogadta el a lemondást, és igényt tartott arra, hogy a rektor dolgozza végig az utolsó negyedévét és segítse az átadás-átvételt. Ami nem lesz azért pokolian nehéz feladat, hiszen az utód az eddigi helyettese

A lemondásból úgy próbált politikai tőkét kovácsolni az MSZP, hogy a párt fővárosi közgyűlési frakciója díszpolgárnak jelölte a párthoz a legkevésbé sem közelálló professzort.

"Kérem a közvéleményt, hogy segítse az Egyetemet végre visszatérni a normál hétköznapokhoz, a gyógyításhoz, a tanításhoz, a kutatáshoz" - fejeződik be Tulassay közleménye.