DNS vezetett nyomra Fenyő-ügyben

2012.04.12. 07:18

A Magyar Nemzet és a Blikk értesülése szerint is DNS-minta azonosítása vezette a napokban letartóztatott szlovák férfi nyomára a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársait Fenyő János médiavállalkozó tizennégy évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében. Most két gyanúsítottja van az ügynek előzetesben: Jozef Rohác és ő, aki a gyanú szerint a gyilkos sofőrje volt.

A merénylethez használt autóban azonban egy harmadik, eddig ismeretlen férfi genetikai mintáit is megtalálták. A Blikk szerint a nyomozák már tudják, kiről van szó, és ki is adták ellene a nemzetközi elfogatóparancsot.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy informátor is segített a szlovák férfi kézre kerítésében, ami a lap szerint arra utalhat, hogy megmozdulhattak a Fenyő-gyilkosság mögött álló érdekkörök, bár az így is nagyon valószínűtlen, hogy az elkövetőkön túl a megbízók személye is napvilágra kerüljön a közeljövőben.

A Magyar Nemzet információi szerint a sofőrnek tartott férfi nem tartozott Rohác csapatához, hanem valószínűleg egyszeri alkalomra bérelték fel a Fenyő-gyilkossághoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport