Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiadta Szlovákia a magyar börtönben ülő Rohácot

2012.01.04. 06:16

A Magyar Nemzet értesülése szerint Szlovákia csaknem fél év után helyt adott a Nemzeti Nyomozó Iroda kérelmének, és kiadta Magyarországnak a Fenyő János 1998-as meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohácot. Rohác egyébként jelenleg is magyar börtönben ül, tavaly év elején hozták az országba, miután a felvidéki Léván őrizetbe vették a szlovák hatóságok.

A most elbírált újabb kiadatási kérelmet azért kellett benyújtani, mert a nyár elején kiderült, hogy az eredeti kérelembe nem írták bele, hogy emberölésen kívül lőszerrel és lőfegyverrel visszaéléssel is meggyanúsítanák Rohácot. A kiadatás elbírálásának tényéről a védő még nem kapott hivatalos értesítést, mondta a napilapnak Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje.

A Magyar Nemzet arról is ír szerdai számában, hogy a Budapesti Központi Kerületi Bíróság szerint 14 év után is reális annak az esélye, hogy a Fenyő-gyilkosság mögött álló erők megpróbálják meghiúsítani a mostani büntetőeljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!