Nem kapcsolják ki az áramot az örményesi dűlőben

2012.05.05. 13:38
A tervezettel ellentétben nem kapcsolta ki az áramot az örményesi Gépállomás dűlőben lakó nyolc családnál az ottani szolgáltató cég, miután a közösség haladékot kért és kapott arra, hogy az áramellátás új műszaki lehetőségét megteremthesse – mondta el Török Csaba, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere.

Az Ivoflex Kft. előzetesen levélben jelezte a dűlőben élőknek, hogy május 5-én megszüntetni az épületek árammal való ellátását. Indokként azt jelölték meg, hogy a cég számára anyagilag hátrányos a szolgáltatás, és a hálózatnak rossz a műszaki állapota. A lakók ezt a döntést nem akarták elfogadni, és többi között azzal érveltek, hogy mindannyian úgy vették a házakat, hogy volt áramszolgáltatás.

A vagyonhasznosítással foglalkozó Ivoflex Kft. vezetősége és a lakók között közvetítő polgármester tájékoztatása szerint a szolgáltató mindaddig biztosítja az áramot a közösségnek, amíg érdemi haladást tapasztal egy új műszaki megoldás megvalósításában. Török Csaba jelezte: a térség nagy áramszolgáltatója az E.ON várhatóan a jövő hét közepére több alternatívát dolgoz ki az áramellátás biztosítására, és az elképzeléseket a fogyasztók el tárja.

A közösség problémája igazából akkor oldódhat meg, ha a felkínált műszaki megoldások közül vállalják az egyik kivitelezésének költségeit, és ehhez rendezni tudják az érintett terület bonyolult földtulajdoni viszonyokat  jelezte a polgármester. Az önkormányzat a dűlőben élőknek az áramellátás kiépítéséhez anyagi támogatást nem tud nyújtani, a tárgyalások során viszont annyit elérhet, hogy a lakók például részletfizetési kedvezményt kapjanak  tette hozzá.