Házkutatás volt a kiskunfélegyházi városházán

2012.05.09. 11:43 Módosítva: 2012.05.09. 11:49

Házkutatást tartott hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban – írja a baon.hu a FélegyháziTV internetes kiadására hivatkozva.

A nyomozók délelőtt tizenegy körül érkeztek meg a városházára. Átvizsgálták a polgármester irodáját és az ahhoz tartozó titkárságot, a gazdasági iroda gondnokságát, valamint a hivatal sofőrjének irodáját.

A nyomozók a FélegyháziTV szerint a Kapus Krisztián polgármester által használt hivatali autó menetleveleit keresték. Csölle Yvette jegyző körülbelül két hónapja tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután észlelték, hogy a hivatali autó menetlevelei 2010 októberétől 2011 októberéig eltűntek.

A házkutatást délután két óra körül fejezték be. A menetleveleket nem találták meg, ugyanakkor több, a menetlevelekhez kapcsolódó háttéranyagot, iratot lefoglaltak.

Kapus Krisztián a baon.hu-nak elmondta: „a menetlevelek őrzése nem a polgármester, hanem a gondnokság feladata". Ugyanakkor bízik abban, hogy mielőbb kiderül, ki a felelős a dokumentumok eltűnéséért.

Kapus Krisztián 39 esztendős, a Fideszen belül a 2006-os választások után kezdett felfutni. Az akkori országgyűlési választásokon Endre Sándor fideszes jelölt – minimális szavazatkülönbséggel – kikapott a szocialista Garai Istvántól, ezért a pártban új jelölt után néztek. A fiatal, agilis, törekvő Kapus megfelelő választásnak tűnt, ám az Indexnek nyilatkozó politikusok szerint – vélhetően a gyors karrierje miatt – az utóbbi időben nem a csapatjátékra törekedett a városvezetésben.

A kiskunfélegyházi fideszes belharcról szóló korábbi cikkeinket itt és itt találja meg.