Távozott az MBOE elnöke

MTI/Index
2012.05.18. 19:47

Lemondott posztjáról Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnöke pénteken. A következő elnökválasztásig ügyvezető elnökként fog tevékenykedni, az egyesület kommunikációját a szóvivőnek megválasztott Duschanek Péter fogja végezni.

Duschanek hangsúlyozta, az egyesület számára továbbra is a zavartalan és biztonságos betegszállítás biztosítása a legfontosabb, valamint törekednek arra, hogy az Országos Mentőszolgálattal konstruktív megoldást találjanak a betegszállítások irányításához kötődő problémákra.

Május elseje óta az Országos Mentőszolgálat irányítja a betegszállítást, ám az átállást nem várt fennakadásokkal sikerült csak végrehajtani. Nyolc-tíz órás késésekkel kellett számolni, és a 1820-as hívószám sem volt elérhető, a rendszerben használt szoftver pedig hibásan működött. A Nefmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának Kabinetfőnöke később zavarkeltéssel vádolta meg az MBOE-t, amiért az a sajtó elé tárta a hibákat. Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke szerint egyetlen orvosi rendelőből, vagy kórházból sem érkezett panasz a rendszer működésére. Az egyesület a zavarkeltés vádja ellen tiltakozott.