Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a Nyugati téri Woody Allent

2012.05.22. 14:51 Módosítva: 2012.05.22. 17:17

Bankrablást hiúsítottak meg kedd délelőtt a főváros VI. kerületében, egy Nyugati téri pénzintézetben. A rendőrséget a pénztáros időben értesítette.

Egy 41 éves férfi egy papírt tett a pultra a pénztáros elé, amelyen az szerepelt, hogy fegyver van nála, és adja át neki a pénzt.

A pénztáros viszont ahelyett, hogy teljesítette volna a követelést, észrevétlenül megnyomta a riasztó gombját, és szóval tartotta a férfit, amíg a rendőrök megérkeztek.

A rendőrök a bankban fogták el a 41 éves férfit; személyi sérülés nem történt. Az őrizetbe vett támadó ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának Rablási Osztálya rablás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít, illetve kezdeményezik a bankrabló előzetes letartóztatását.

A bankrabló feltehetőleg Woody Allen Fogd a pénzt és fuss! című filmjéből vette az ötletet, melyben a főszereplő hosszasan elvitatkozik a banki alkalmazottakkal, hogy jól írta a pisztoly-szót a cetlin, amellyel ötvenezer dollárt követelt.