Ingyenes wifi az InterCity vonatokon

2012.06.08. 16:54

A MÁV-START biztosítja a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét idén ősztől valamennyi InterCity vonaton és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő vonatok egy részén.

A vasúttársaság pénteki tájékoztatása szerint a 100 millió forintos legújabb szolgáltatásfejlesztés lehetővé teszi, hogy évente akár ötvenmillió utas internetezzen ingyen a vonatokon.

A MÁV-START ismertette: a fejlesztés mintegy 750 járművet érint, így valamennyi InterCity kocsiban már az ősszel, az év végéig pedig a budapesti elővárosi vonatok jelentős részén elérhető lesz a díjmentes wifi-szolgáltatás.

A wifi-berendezéseket a MÁV Csoporthoz tartozó MÁV-GÉPÉSZET Zrt. szakemberei építik be hamarosan, ezzel párhuzamban indítják a mobilszolgáltatók versenyeztetését közbeszerzési eljárásban.

A MÁV-START a wifi-szolgáltatás területén már rendelkezik tapasztalattal, tavaly szeptember óta néhány vonatán, a 3. generációs Intercity-kocsikon már biztosítja a díjmentes vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A kezdeti visszajelzések alapján egyértelmű, hogy az utasok elégedettek a szolgáltatással – írja közleményében a MÁV-START. Februárban a cég azt mondta, hogy volt olyan nap, amikor 240-en csatlakoztak egy járat wifijére, kocsinként akkor harminc csatlakoztatott készülék volt a rekord.