Tökölről szállt fel a lezuhant kisgép

2012.06.09. 21:15
A rossz időjárási viszonyok miatt a kisgép pilótája Linztől nyugatra kényszerleszállást kísérelt meg a kisgép, de fának csapódott. Két német állampolgár halt meg a baelsetben.

Magyarországi vendégségből, a tököli repülőtérről indult vissza sportgépével szombat reggel az a két német állampolgár - egy nő és egy férfi -, akinek gépe nem sokkal később lezuhant Alsó-Ausztriában - közölte a tököli repteret üzemeltető Master Sky Kft. ügyvezetője.

Az osztrák repülésirányítók korábbi információja szerint a német felségjelű kisgép Krems közelében szenvedett ismeretlen körülmények között balesetet.

Eddig csak az derült ki, hogy a gép Magyarországon szállt fel, és Bajorországba tartott, fedélzetén egy nővel és egy férfivel, amikor szombat délelőtt Alsó-Ausztriában lezuhant; utasai életüket vesztették. A két személy állampolgárságát a hatóságok nem közölték.

Talabos Gábor, a tököli repülőteret üzemeltető kft. ügyvezetője szombat délután azt mondta, hogy tudomása szerint két német állampolgár halt meg a balesetben. Csütörtökön érkeztek magyarországi vendégségbe, miután leszálltak Tökölön, kisgépüket ott hagyták, azt ő maga gurította be a hangárba.

A németek ma reggel 9 óra körül indultak vissza, majd gépük eltűnt a légtérből. A külföldi légügyi hatóságok mellett a magyar légi irányítás is keresni kezdte a gépet - tette hozzá az ügyvezető, aki a tököli toronyban tartózkodó kollégájától szerzett tudomást a halálos balesetről.

Állítólag a rossz időjárási viszonyok miatt a kisgép pilótája Linztől nyugatra kényszerleszállást kísérelt meg egy mezőre, amikor fának csapódott - mondta Talabos Gábor, aki szerint pontos információk csak pár nap múlva állnak majd rendelkezésre.