Fulladás okozta a munkások halálát a TVK-ban

2012.06.15. 10:31 Módosítva: 2012.06.15. 11:23

Fulladás okozta a két munkás halálát csütörtökön a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepén – közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás elsődleges adatai alapján a tiszaújvárosi vegyipari vállalat telephelyén egy külsős cég alkalmazottai végeztek karbantartási munkálatokat egy tartályon, a köré emelt fóliasátor alatt.

Kora délután három munkás rosszul lett, ketten közülük a helyszínen meghaltak. Harmadik társukat és egy negyedik férfit, aki a karbantartók segítségére sietett, kórházba szállították.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset pontos körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház pénteken közölte: a beszállított két férfi állapota stabil, hamarosan elhagyhatják a kórházat. Jelenleg még néhány ellenőrző vizsgálatot végeznek rajtuk, addig bent tartják őket.

A két sérültet a megyei kórház toxikológiai osztályán kezelik.

Legutóbb tizenegy napja történt halálos munkahelyi baleset magyarországi nagyvállalatnál. A 23 éves mezőfalvai fiatalember a Hankook dunaújvárosi abroncsgyárában az alapanyagkeverő-gép kürtőjénél az egyik gyártósoron karbantartási munkálatokat végzett, egy létrán állva a gép belsejében dolgozott. A gép ötszáz kilogrammos ajtaja becsapódott, a férfi leesett a létráról és eltörött a nyakcsigolyája, amelynek következtében azonnal meghalt.