Országszerte raboltak ki teletexten ismerkedő melegeket

2012.06.25. 08:08

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított három férfi ellen, bűnszövetségben elkövetett rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írta meg a police.hu.

A kétéves nyomozás során kiderült, hogy M. Ferenc az egyik tévécsatorna teletext oldalán keresztül ismerkedett férfiakkal. Felvette velük a kapcsolatot és személyes találkozót egyeztetett, de arra már nem ő, hanem társa, Cs. Kálmán érkezett.

Mindig vitt magával egy üveg bort, és a sértettek poharába nyugtatót kevert, akik ettől több órára elvesztették az eszméletüket. Ezalatt Cs. Kálmán két társával, M. Ferenccel és T. Sándorral kifosztották a lakást. Volt olyan helyszín, ahonnan több, mint 5 millió forint értékben loptak el értékeket.

A lefolytatott nyomozás közben fény derült arra, hogy a három férfi az ország egész területén folytatta tevékenységét. Jelenleg 28 áldozatról tudnak a nyomozók, azonban további sértettek jelentkezését várják.

T. Sándort az újpesti nyomozók fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban van. Cs. Kálmán és M. Ferenc a korábbi, más bűncselekménnyel kapcsolatos büntetésüket töltik.