Gyurcsány szerint hamarosan vádat emelnek ellene

2012.06.28. 22:10

Gyurcsány Ferenc szerint az ügyészség heteken belül vádat emelhet ellene. Véleménye szerint karaktergyilkosság készül ellene, és ha száz százalékig biztos lenne abban, ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet, elmondaná, de „öt százalék hiányzik” – derül ki egy interjúból a sonline.hu-n.

Gyurcsány az interjúben a DK alacsony támogatottságára reagálva elmondta, a párt folyamatosan bővül, egyre több alapszervezete alakul. Somogyban már negyvennél is több ilyen jött létre. Véleménye szerint a a közelmúltban lezajlott szakdolgozatügye legalább százezer szimpatizánst vitt el a párttól. Jelenlegi terveik szerint a DK 2014-re tíz százalékos középpárttá akar alakulni. Elmondása szerint a demokratikus erők összefogásával le lehet váltani a Fideszt. Hozzátette, „vakság lenne azt hinni, hogy a 2010-es választási eredmények alakulásában nincs felelőssége az MSZP akkori politikájának, ám a legnagyobb baj az volt, a párt nem mert kiállni a 2006-os vállalásai mellett”.

Közben a DK elnök kaposvári látogatását rendbontás zavarta meg. Először hazaárulózó fiatalok zavarták meg a rendezvényt, majd a közönség soraiból ketten felpattantak, majd verekedés tört ki a teremben.

Gyurcsány Ferenc ellen várható a Sukoró-ügyben születhet majd vádemelés. Az állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. július 30-án csereszerződést kötött egy külföldi befektetői csoport képviselőjével. A csereszerződés tárgyát az állami tulajdonban lévő Sukoró külterületi ingatlanegyüttes, illetve az említett személy tulajdonát képező, Albertirsa és Pilis külterületén található egyes ingatlanok képezték.

Az ügyészség szerint a csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak. A főügyészség szerint így olyan szerződést hagytak jóvá, amely, ha teljesül, az államot több mint 1 milliárd 327 millió forint vagyonvesztés éri.