Négy év az erőszakoskodó beteghordónak

2012.06.28. 17:29
Jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék csütörtökön azt a beteghordót, aki egy akaratnyilvánításra képtelen nővel létesített szexuális kapcsolatot.

K. Ferencet gyógykezelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntette miatt korábban az elsőfokú bíróság hat év börtönbüntetésre ítélte.

A Veszprémi Törvényszéken a Dülkné Pintér Zsuzsanna vezette büntetőtanács megváltoztatta a bűncselekmény minősítését, erőszakos közösülést állapított meg (nem a minősített esetét), és mérsékelte a csaknem hatvanéves férfi büntetését négy év börtönre. A bűncselekményt ugyanis a vádlott már nem szolgálatban, hanem civilben követte el – magyarázta Dülkné Pintér Zsuzsanna, aki a törvényszék szóvivője is.

Felidézte: K. Ferenc tavaly májusban a tapolcai kórházban egy orvosi vizsgálat során ismerkedett meg a gyengeelméjűségben szenvedő nővel, és az eset után azzal védekezett, hogy a nő volt a kezdeményező.

Amikor szexuális kapcsolatba léptek, a beteghordó már befejezte aznapi munkáját, és átöltözött. Ezután visszament a kórterembe, és elhívta sétálni a negyven év körüli nőt, aki rendkívüli módon befolyásolható, önálló életvitelre alkalmatlan – hangsúlyozta a bíró.