36 fokban izzanak a bölcsődések Dunakeszin

2012.07.04. 16:04

Ventilátorokkal és folyamatos itatással próbálják enyhíteni a gyerekek hőérzetét abban a bölcsődében, ahol 36 fokot mért az Index egyik olvasója.

Olvasónk a „Kié a legforróbb lakás és munkahely?” felhívásunkra küldött be egy fotót egy beltéri hőmérőről, amiről 36 fok volt leolvasható. A kép Dunakeszin, a 2-es számú bölcsőde emeleti szobájában készült. Mint olvasónk elmondta, a gyerekek ebben a szobában kénytelenek játszani és aludni. A földszinten legfeljebb csak a folyosóra lehetne elhelyezni őket, ugyanis nincs máshol hely. Ráadásul a bölcsőde udvarára se lehet levinni a gyerekeket, mert azt meg nem locsolja senki, így tiszta por minden.

udvar
Fotó: dunakeszibolcsi.hu

A bölcsőde egyik alkalmazottja az Indexnek elmondta, a panelépület emeletén előfordul, hogy 35 fok feletti meleg van, ezért ventilátorokkal próbálják a levegőt hűteni, a gyerekeknek pedig óránként adnak vizet. Az emeleten ugyan csak egy csoport van, de a gyerekek a nagy meleg dacára aludni is tudnak a szobában, és a szülőktől sem érkezett még panasz, tette hozzá.

Dunakeszin nem kérnek költségtérítést a szülőktől a bölcsődei ellátásért.