Eltűnt egy rendőrségi pszichológus

2012.07.10. 11:48 Módosítva: 2012.07.10. 15:50
Bándy Kata eltűnésének estéjén
Bándy Kata eltűnésének estéjén
Fotó: olvasónk

Vasárnap kora hajnalban eltűnt egy 25 éves nő Pécsen. Bándy Kata rendőrségi pszichológusként dolgozik, de hétfőn nem jelent meg munkahelyén.

Egy ismerőse szerint vasárnap hajnali 2-3 óra között tűnt el. Fekete ujjatlan pólót, barack színű rakott szoknyát és fehér övet viselt. A rendőrség személyleírása szerint kb. 165 centi magas, vékony testalkatú, váll alá érő szőke-vörösesszőke festett hajú. Eltűnésekor kék-fehér csíkos barna bőrpántos táska volt nála.

Egy buliból tartott haza a Kórház tér-Széchenyi tér-Király utca-Búza tér-Felső vámház utca útvonalon. Állítólag a Kórház téri térfigyelő kamera felvételén még látni lehetett és a Széchenyi téri kamera felvételén is felbukkant.

„Szombaton, este kilenckor beszéltem vele telefonon. Vidám volt, jókedvű. Mint később, a híváslista elemzése után kiderült, én voltam az utolsó, aki a mobilján beszélt vele” – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Bándy Pál, a nő édesapja. Őt hétfőn hívták a rendőrségről, ahol lánya két éve dolgozik, hogy nem ment be.

Telefonján vasárnap óta nem lehet elérni, lakásán a jelek szerint szombat óta nem járt. Megkeresésünkre a rendőrség megerősítette az eltűnést.

A rendőrségnél annyit mondtak, hogy folyamatban van a nyomozás. Az érintett környéket nem lehet veszélyesnek nevezni.

Bándy Réka, az eltűnt lány nővére elmondta, hogy sokan jelentkeztek a kiadott felhívásra, de érdemi információt nem tudtak adni, maximum jótanácsokat kaptak. Többen felajánlották – például akiknek kamionoscégük vagy pizzafutára van –, hogy segítenek minél több emberhez eljuttatni a szórólapokat.

Az eredetileg magyarul és angolul kiadott felhívást azóta a Facebook-oldalon számos nyelvre lefordították, az oldalhoz pedig már több mint ötezren csatlakoztak.

Családja és ismerősei kérik, hogy ha bárki tud valamit Bándy Katáról, jelentkezzen a rendőrségen, vagy a 0630/7739345-ös telefonszámon, vagy ezen a Facebook-oldalon.