Kétmilliós bírság a Közgépet elfoglaló LMP-seknek

2012.07.12. 15:47
Fejenként százezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki a Közgép Zrt. előtt tüntető LMP-sekre - tudta meg a Népszabadság. A képviselők és aktivisták fellebbeznek a döntés ellen, végső esetben pedig készek közmunkában ledolgozni az összeget.

Fejenként százezer forintos, vagyis összességében több mint két és félmilliós bírságot szabtak ki a Közgép Zrt. telephelye előtt ülődemonstrációt tartó LMP-sekre – értesült a Népszabadság. A Lehet Más a Politika parlamenti képviselői és aktivistái szerdán reggel elfoglalták a Simicska Lajos volt fideszes pártpénztárnok tulajdonában álló és milliárdos állami beszerzéseket elnyerő Közgép Zrt. telephelyének bejáratát.

A magukat összeláncoló ökopártiak így akartak tiltakozni a visszás pályázatok és átláthatatlanul elnyert milliárdok ellen. Az akciónak végül a rendőrség vetett véget, két tucat demonstrálót előállították és – több órás rendőrségi eljárás után – ellenük szabálysértési eljárást indítottak. Úgy tudjuk, hogy Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a kihallgatása során közölte: fellebbeznek a bírság kiszabása ellen, végső esetben pedig közmunkában fogják majd törleszteni az összeget.