474 kg lopott dinnyével akadt el az Opel

2012.07.17. 12:23

Hétfő este már leszállt az éj, amikor egy cecei lakos telefonon tett bejelentést arról, hogy a helyi gazdák egy dinnyével megrakott, elhagyott Opel típusú gépjárművet találtak a Fecske utca végén.

A tettes 474 kilogramm görögdinnyét tulajdonított el, de a gépkocsi a cecei dinnyeföldtől pár száz méterre elakadt – olvasható a police.hu-n. A lopási kár 80580 forint, ami így a gépkocsi megtalálása során megtérült.

A járőrök a kocsit átvizsgálták, és abban egy sárbogárdi férfi névére kiállított okmányokat és iratokat találtak. A rendőrök ezután kimentek a férfi lakására, de nem találták ott, viszont a Kereszt utcában észrevették egy nővel. A járőrök ekkor előállították a 21 éves büntetett előéletű férfit és annak 18 éves élettársát a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit a dinnye lopás kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki, míg barátnője tanúként szerepel az ügyben.

A sárbogárdi nyomozók a férfit még egy bűncselekménnyel meggyanúsították (egyedi azonosító jel meghamisítása), ugyanis a birtokában lévő Opelre egy másik gépkocsira kiadott rendszámot szerelt fel. A férfi vallomásában tagadta a bűncselekményt, és azt mondta, hogy ellopták tőle az autót, ami egyébként kölcsönben volt nála. A rendszámról ő semmit sem tud, már így került hozzá, mondta. Éppen a rendőrségre tartottak barátnőjével az ellopott gépjármű miatt feljelentést tenni, amikor a rendőrök elfogták.

A 21 éves férfit a rendőrség a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette.