P. László tagadja a nemi erőszakot

2012.07.17. 15:27 Módosítva: 2012.07.17. 21:26
Két liter bort ivott meg, és szintetikus kábítószert is fogyasztott keddi vallomása szerint Bándy Kata meggyilkolásának napján a gyanúsított, P. László. A férfi ismét azt állította, hogy nem voltak tettestársai. Ügyvédje megerősítette, hogy az elfogáskor eltört az orra.

Hétfőn temetik Bándy Katát

Július 23-án, hétfőn, Szekszárdon lesz Bándy Kata temetése, írja a bama.hu.

Mintegy hét órán át tartott a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított 26 éves férfi, P. László második kihallgatása kedden. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett – mondta Sólymos Sára kirendelt védő délutáni rögtönzött sajtótájékoztatón (itt hallható a hangfelvétel). A vasárnap elfogott férfi már tett korábban egy beismerő vallomást, a mostani vallomása azt minden főbb részletében megerősítette.

Sólymos Sára azt mondta: védence most is azt vallotta, hogy egyedül követte el a gyilkosságot, és „most tudatosul benne, milyen szörnyű bűncselekményt követett el”, amit megbánt. A gyanúsított arról beszélt a rendőröknek, hogy szexuális indíttatásból támadt a lányra, de tagadta, hogy nemi erőszakot követett volna el rajta. Az ügyvéd egy kérdésre azt mondta: P. László a vallomása szerint alkoholt és valamilyen szintetikus drogot is fogyasztott az esemény éjszakáján.

A vallomását egy ponton módosította: korábban arról beszélt, hogy az utcán együtt sétáltak, most viszont azt mondta: Bándy Katát csak annak lakása közelében, egy buszmegállónál szólította meg Csak a buszmegállótól a közeli lakásáig kísérte Bándy Katát, aki ott közölte vele, hogy nem akar tovább beszélgetni. Az áldozat innen kezdett menekülni, P. László követte, majd amikor utolérte, fojtogatni kezdte őt.

A tettére P. László nem tudott magyarázatot adni, de „mindvégig abban a hitben volt, hogy nem halt meg a hölgy” – közölte az ügyvéd. A tetthelyről hazament, elaludt, és ébredése után tudatosult benne, hogy mit tett. Az áldozat mobiltelefonját és készpénzét vitte magával, a mobilt később megpróbálta eladni.

Az ügyvéd megerősítette: P. Lászlónak az elfogás közben eltört az orra. A rendőrök körbevették, de ekkor sem állt meg, menekült tovább, emiatt földrevitték, ekkor tört el az orra, mondta az ügyvéd.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem közölte, hogy történt-e vagy sem nemi erőszak. A pécsi nyomozásba szakértőként bevont nyugalmazott ezredes, Kovács Lajos ugyanakkor kedden az MTI-nek azt mondta: noha a szakértők még nem támasztották alá a nemi erőszak tényét, a helyszínen tapasztaltak alapján szinte biztos, hogy ez történt.

A bama.hu az ügyvédtől úgy tudja: a férfi azt mondta, hogy a bűncselekmény napján két liter bort ivott, és drogozott is, valamilyen szintetikus kábítószert fogyasztott. Vallomása szerint céltalanul kóborolt az utcán, amikor találkozott Bándy Katával, meg akarta erőszakolni, a fiatal nő menekülni próbált előle, és próbálta lebeszélni, ő pedig megfojtotta.

A Pécs Ma című lapnak Sólymos Sára azt mondta: P. Lászlónak a vallomása szerint fegyvere nem volt, a lány lakásától nem messze szólította le Bándy Katát, akivel ezután együtt mentek egy közeli, Vadász utcai buszmegállóig, majd a lány menekülni kezdett, és onnan hurcolta el a tett színhelyére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport